dimarts, 15 de juny del 2021

L'ERA DE LES "FOTO FAKE"


 Fa uns dies, TV3 va emetre un reportatge sobre les estafes que es fan a través dels aplicatius; "per lligar"; tan a través de mòbil, com per Internet.

  Les esmentades estafes es fan mercès a que, actualment, és molt fàcil "trucar" ls fotos mitjançant aplicatius, molt semblants, al mític; "PhotoShop", però, en aquest cas, són de caràcter gratuït. I no per l'ordinador, si no que els podem descarregar al mòbil.

  Els esmentats aplicatius poden canviar per complet la cara d'una persona fotografiada, de tal manera que podem transformar un home gran en una noia jove amb un parell o tres de clics.

  Però0 la "foto fake", va molt més enllà dels aplicatius; "per lligar". I alguns mitjans sensacionalistes (O, millor dit, catastrofistes), la utilitzen per tal de desinformar. I , certament, no són poques les ocaisons en que ens hem trobat fotos que ens ofereixen imatges exagerades o ens ofereixen un objecte més gran del que és; com passa amb la publicitat de les joguines. O més petit del que, en realitat, és tal i com va passar amb la molt insistent campanya que es va fer durant el confinament del passat any 2020, amb dispositius; com les famosíssimes; "cintes de córrer", que ens les mostraven; "mini" i "manejables" quan, en realitat, es tractava d'aparells de dimensions molt grans que, en una casa petita, no hi tenien cabuda.

  Però la darrera "foto fake" que ha aparegut, era publicada en un més que dubtós article en contra de les vacunes anti COVID.

  I és que la foto no té desperdici. En ella podiem veure l'esquena d'un home al que han estat afegits diversos coberts, com si l'home fos "magnètic".

  Per estafar, per desinformar o per desacreditar quelcom, el cert és que es fan servir els muntatges fotogràfics d'una forma molt grollera un fet que pot acabar donant-nos una visió totalment distorsionada de les coses.








FOTO: "Home magnètic..."  Font: Alerta Digital.


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada