dimecres, 29 de març del 2017

DECLARACIONS DESAFORTUNADES

 Fa dos anys que un tràgic accident aeri costava la vida a més de cent passatgers que volaven des de Barcwelona a un aeroport d'Alemanya. Volaven en un avió de la companyia de baix cost; "GermanWings", filial de la totpoderosa companyia alemanya; "Lufthansa".

  La setmana del 20 al 26 de Març varren celebrar-se diversos actes en memòria i homenatge a les víctimes de la tragèdia, provocada per la negligència d'un copilot.

  A principis del mateix mes de Març llegia unes desafortunades declaracions al compte d'una xarxa social, penjades per l'actor; Willy Toledo, en les que aquest mostrava la seva aversió i menyspreu pels catalans; tan els que vivim a CAtalunya, com els que varen morir en l'accident.

  El divendres, dia 24 de Març, el pare del copilot participava en una roda de premsa a la capital alemanya, en el decuers de la qual va renegar de com s'està duent a terme la inveswtigació . I, a més, assegurava que el seu fill no patia cap mena de malaltia, tot contradient els informes mèdicas.

  Sembla unba coïncideència una mica macabra el fet que, tan la piulada de l'actor podemita, com les declaracionasa del pare de qui va ser el copilot del vol arribin ara, quan es compleixen dos anys d'uns fets que varen trencar moltes famílies.

  I és que,  catalans o de la procedència que tinguéssin,  els qui varen trobar la moert en aquell desgraciat accident només eren una cosa; persones innocentrs.

dijous, 23 de març del 2017

SABER IDIOMES...COSA DE SECRET+ARIES?

  Durant el  mes de Març passat, el President del Govern espanyol; Maeriano Rajoy, va negar-se a respondre a una pregunta que un periodista de la BBC li feia, en anglès, òbviament, sonre el tan de moda; BREXIT. I, segomns sembla es va negar a respondre per que no parla, precisament, la llengua de Shakespeare.

  El dilluns, dia 13 de Març passat, Rajoy trobava, després que el vídeo es tornés viral, al menys un defensor a capa i espasa de la seva negativa en el columnista; Salvador Sostres.

  Aquest afirmava ern un article, publicat per un mitjà en paper, que "Saber idiomes és cosa de secretàries", com vollent dfir-nos que qui mana no té cap, ni una obligació de saber altres llengües. D'aquesta manera justificava que el periodista de la Ràdio-Televisió pública de Regne Unit tenia la obligació de conèixer la llengua de Cervantes.

  Segons sembla, hi ha en aquest pais qui pensa que el saber idiomes no és imprescindiblñe, quan el fet és que, qui més en sap, més possibilitats té d'anar pel Món. I, curiosament, l'anglès i el castellà són les dues llenghües que ens permeten anar a més paisos.

  I és que, a més llengües sabudes, més nivell cultural es demostra. Per si no ho sabia, senyor Sostres.

dimecres, 15 de març del 2017

UNA FÒBIA INFUNDADA

  Una opàgina web que, si la memòria no em falla, està dintre de la Viquipèdia,  parla de les diferents fòbies. Si hi anem, descobrirem per la nostra sorpresa que n'hi ha de totes classes, condicions i mides; des de la clàssica fòbia a l'aigua que pateixen els gats fins alguneas de tan sorprenents que, la veritat sigui dita, n ni tan sols sabiem de la seva existència.

 A finals de Febrer o principis de Març, una associació que es fa anoimenar; "Hazte oir", va posar en marxa un autobús que, precisament en fomenta una; la transfòbia; és a dir, l'aversió cap a les persones transexualsn un fet que existeix i que, com a tal, hauriem d'acceptar-lo sense cap mena de restriccions. I molt menys  de caire religiós.

  Sembla que l'autobús i també l'autocaravana que han posat en circulació volen serr una mena de reclam per tal de "fer sentir"· la seva opinió malgrat que el divendres, 10 de Març, ja no va ser així, si no que agú que anava dalt del vehicle va baixar d'ell i es va enfrontar amb el Degà de Dret de la madrilenya; UNiversidad Complutense.

  Sembla que hi ha qui vol anar enrere, conm els crancs i, amb accions com aquesta, només creen crispació i malestar.

  I sembla que hi ha qui no té altra cosa a fer més que anar imposant les seves idees encara que aquestes siguin errònies en lloc de contribuïr a solucionar problemes més urgents; com la pobresa, que va en augment.

dijous, 9 de març del 2017

TORNAR A ARMAR-SE FINS LES DENTS

Fa un mes i pocs dies que els Estats Units estrenàven President, un Donald Trummp que, com hem pogut comprovar, està tremendament obssessionat en governar per "decretasso", tot saltant-se a la torera els protocols.

  i és que, tal i com feia durant la campanya, contimnua, no ja fent proposts, si no executant accions tremendament incendiàries; com ara el mur que vol aixecar per separar el seu pais de la veina Mèxiv construcció que, per a més despropòsits, vol que la pagui el seu pais veí.

  Però aquest mandatari que, per tal de portar la contrària ha començat a vetar mitjans de comunicació a les rodes de premsa i, fins i tot, no va assistir al sopar que, amb motiu de la seva entrada a la Casa Blanca, s'ofereix als mebres de la Premsa acreditata, ara també pretén portar la contrària als demés, tot augmentant les despeses en defensa. I és que, segons ell mateix declarava fa pocs dies, la seva pretensió és "guanyar totes les guerres on els Estats Units participin".

  I, com no podia ser d'altra manera, els diners sortiran, segons sembla, d'importants retallades en partides més necessaàries, com partides socials o les dedicades al medi ambient, doncs Trump es va declarar escèptic respecte al canvi climàtic.

  Si heu vist; "Joc de Guerra", al final de la cinta el superordinador; "WOPR", un giny que, fins i tot, parla, deixa anar una afirmació que, segurament, el senyor Trump no coneix. I és que la única forma de guanyar una guerra no és altra que no provocar-la.

dimecres, 1 de març del 2017

UNA GUERRA MUNDIAL

  Fa uns dies que sortia a la llum un annunci, publicat per una coneguda discoteca de Barcelona, on es convidava les dones a anar-hi amb la promesa de que, si hi hanaven no vestrides del tot, els hi donaven 100 euros, a més d'una consumició gratuïta.

  El cartell va enccendre totes les alarmes, malgtrat quer la discoteca, després de retirar-lo, va aclarir que es tractava d'una senzilla broma. Això si, de molt mal gust per part de qui ho havia planejat.

  Però si donem una volta ràpida al Món veurem com hi ha una mena de "guerra" masclista en vers les dones a moolts paisos. Menree que alguns hio fan de manera gairebé encoberta; com el conegudíssim; "NO woman, no drive", que es van imventar a l'Aràbia Saudita per impesdit amb raons sense cap mena de fonament científic que les dones conduïssin,, en d'altres la vida de les dones és tan o més difícil. Tan fins el punt que, des dòbligar-les a portar el "burka", que no es més quer una mena de presó portàtil, fins a mutilar-les sota estranys preceptes pseudorreligiosos, com fan en alguns paisos africans, o com passa en alguns paisos islàmics, assassinant-les amb els anomenats; "crims d'honor". (Un crim mai no és honorífic, per si aquests no ho sabien.

  Ja deia Karl Marx que la religió és l'opi dels poibles. El cert és que, en algunsd paisos, aquersta es torna masclisme institucionalitzat i margina les dones, fins a considerar-les zeros a l'esquerra.