dimecres, 29 d’abril del 2015

ENTRE POC I MASSA

  Fa pocs dies, un servei de notícies publicava el fet que, a Pep Guardiola, la UEFA l'ha sancionat per solidaritzar-se amb un periodista que, durant el Mundial de Futbol que el passat 2014 va tenir lloc al Brasil, va ser atropellat per un cotxe, segons sembla, robat.

    El "mister" del Bayern de Munic només lluïa una samarreta negra on es podia llegir un missatge en solidaritat amb aquest periodista i res més, ni símcols de cap mena, ni publicitat de cap marca.

  Tot i que a la noticia no es parla de quin sera el càstig que l'ens regulador del peu-pilota europeu acabara imposant a Guardiola, sembla ser que, dintre de pocs dies, hi haura una reunió on es decidira què passara amb un pobre entrenador que només demanava justícia per una altra persona; un periodista.

  Però en contraposició amb aquests fets, també fa pocs dies assistiem a l'espectacle vergonyós del propietari del Panathinaikós qui, després de l'encontre de bàsquet de l'Eurolliga que aquest equip grec va jugar, no se li va acudir més idea que anar al vestidor de l'àrbitre, insultant molt greument el col·leguiat i tota la seva família als que va amenaçar de mort. La notícia repeoduïa l'acta arbitral de l'encontre, on el jutge denuncia els fets davant la Federació Europea.

  Si el que cal és impartir justícia, seria molt de desitjar que a Pep Guardiola no se li imposi cap càstig, doncs tamopoc insultava ningú. Però si al propietari del Panathinaikós qui, amb la seva actitud, va donar moklt mal exemple. 
 

dimecres, 22 d’abril del 2015

EL POLÈMIC; "LEÓN COME GAMBA"

  El primer canal de TVE posava, a mitjans del mes d'Abril, una nova edició d'un dels concursos més exitosos, en marxa. Es tractava del popularíssim; "Masterchef", on acudeixen entusiastes de la cuina, per tal de provar com es desenvolupen, , no només davant els fogons, si no també davant les càmeres de la televisió.

  El cert és que, en l'estrena del prestigiós concurs, es va donar l'expulsió més matinera mai feta en un concurs d'aquestes característiques.

  Resulta que un jpve de 18 anys, procedent de la Comunitat Valrenciana, de nom; Alberto, i estudiant dee Medicina, no va tenir altre acudit que presentar un curiós plat, de nom; "León come gamba", consistent en un gaspatxo de maduixa, algunes cuetes de gamba i, al centre, una patata que, quan els membres del Jurat van provar-la, va resultar que estava crua.

  Immediatament, i sense deliberació de cap mena, els membres del Jurat van decidir, per majoria més que absoluta, fer fora el pobre noi, tot qualificant el plat d'"insult i ximpleria". El noi, qui va posar-.se a plorar, va assegurar que mai més entraria en una cuina.

  Cal preguntar-se què hauria passat si la patata hagués estat ben bulloida, lo qual hauria fet que el plat s'hagyués pogut menjar. Però, com sol passar amb tot allò que és senzill, pot ser que algú amb ganes d'emprendre, n'elabori  una "tapa", amb aquests ingredients i, possiblement, aquest mateix nom.

  I, anant una mica més lluny. Què hauria passat si quan gent com el sofisticadíssim; Ferràn Adrià, haguéssin presentat, quan començaven, alguna de les seves creacions en un programa d'aquest estil, si hagués existit?. Possiblement també els haurien expulsat sense dilacions.

  Però, desenganyem-nos, també hi ha ximpleries que trionfen!.

dimecres, 15 d’abril del 2015

BENVINGUDES, GRANOTES!

A finals dels anys 80 del segle passat la zona que està entre l'estació del tren i el barri de Sant Narcís va ser urbanitzada, edificant-s'hi el Perc Central.

  Era un lloc de passeig on es podia anar, fins i tot, amb els més menuts , doncs hi havia jocs per a ells. I un dels alicients que hi havia eren un parell de granotes de bronze que feien les delícies dels més petits.

  Però la cosa va canviar allà per l'any 2008 ò 2009 quan el Parc Central es va desmantellar per construïr-hi la que és avui l'estació d'alta velocitat que, a finals de l'any vinent, sera Estació Intermodal.

  Els dos simpàtics animalons van desaparèixser del mapa, i ningú sabia del cert si aquests simpàtics animalets tornarien al Parc.

  A finals de l'any passat, l'empresa que ha construït l'estació d'alta velocitat es comprometia a tornar al Parc Central un aspecte de parc urbà que ja es pot utilitzar en una gran part amb gespa, arbres, bancs, jocs per els més menuts. I, evidentment, amb les dues granotes.
 
  Dues granotes que acomiaden els viatgers que , des de Sant Narcís, entren a l'estació del tren i donen la benvinguda als que, des de l'estació, s'endinsen a la ciutat  a través del Parc Central, en direcció a Sant Narcís.

  Benvingut sigui el Parc Central i benvingudes també aquestes dues simpàtiques granotetes que tornen a fer les delícies dels més menuts!

dijous, 9 d’abril del 2015

VICTÒRIA O TUPINADA?

  Amb Març acabava una nova entrega de "GH VIP", un "reality" que, segons sembla, compta per milers els seguidors, i dona al canal de televisió que el posa en antena una quota de pantalla altíssima.

  Aquesta versió del, no sé si anomenar-lo "concurs" o bé "olla de grills", estava dedicada als personatges més coneguts, molts d'ells, de programes del mateix canal, un fet que, a més, provocava que tota la progrmació del canal parlés del tema i, d'aquesta manera, l'espectacle, en ocasions nefast, servia també per donar oxígen  la resta de la graella.

  El que ha passat, però, no té altre nom que el de tupinada, doncs segons la normativa, si és que n'hi ha en aquesta mena de programes, se suposa que estableix que guanyarà qui millor es comporti un fet que, d'altra banda, seria el més normal en aquesta mena de concursos.

  Doncs ha passat justament el contrari. I com si de la pel·lícula; "Perseguits" es tractés, ha guanyat justament la persona que més trampes ha fet i més males jugades ha protagonitzat. Una persona suficientment coneguda com per que repetim el nom aquí.

  I és que sembla que en aquest canal privat de televisió el que més vengui sigui la vulgaritat, la poca educació, l'arrogància, la desacreditació i l'engany.

  I és que ja ho diu una cançó; "S'enalteix el desvergonyit i es corona el poca-solta".