dimecres, 26 de maig del 2010

NO JUGUEM AMB LA SALUT

El dia 17 de Maig passat es va celebrar el Dia d'Internet un dia dedicat a aquesta Xarxa que, segons podem veure, cada cop ens ofereix més possibilitats, no només d'adquirir cultura, divertir-nos, informar-nos, orientar-nos mercès als mapes que un motor de recerca ha incorporat a la seva pàgina, si no també comunicar-nos.

Però la Xarxa també ens ofereix la possibilitat de comprar. I comprar de tot i força; des de roba fins a discos i pel·lícules en DVD o Blu-Ray que els venedors ens envien a casa mitjançant serveis de missatgeria o correu. També objectes de segona ma i, fins i tot, medicaments.

És aquest un tema molt delicat, doncs a Internet, per inversemblant que sigui, ningú ens demana una recepta per comprar medicaments que, segons Sanitat advertia el mateix dia 17 de Maig, podrien ser falsos.

·En aquests moments en els que s'està lluitant contra una "pirateria" determibnada, consistent en els intercanvis P2P que, segons una sentència judicial, no són il·legals, ni tan sols hem sentit els governants d'aquest país comprometre's a la lluita contra una venda tan fraudulenta com pot ser la d'uns medicaments que,. i ja ho adverteixen les Autoritats sanitàries, poden fer més mal que bé.

dijous, 20 de maig del 2010

PICARESCA, FINS I TOT AMB LA SALUT

El dia 14 de Maig passat, l'Executiu espanyol s'unia a d'altres de la Uníó Europea en prendre la mesura de fer que els paquets de cigarretes duguin, per tal d'advertir els fumadors sobre els molts i molt greus perills del consúm de tabac, inatges colpidores de les autèntiques destrosses que aqquesa substància causa.

La nit del divendres al dissabte, i en un portal de notícies on es dona als internautes la possibilitat de deixar comentaris sobre el contingut de les mateixes, llegia una sèrie d'opinions sobre la notñicia, algunes d'elles força curioses, o gairebé´ridícules, com la d'un internauta que assegurava que, per moltes imatges colpidores que duguin els paquets de tabac, ell seguira amb el seu perjudicial hàbit, o d'altres, que feien al·lusió als diners que es recapten en impostos que graven els productes derivats del tabac.

El que em va sobtar, però, és no veiure cap opinió sobre el que costa cada any a la Seguretat Social aquest, aparentment petit vici que, en realitat, podriem qualificar com a drogodependència, legal, això si. I no només el que costa a la Sanitat, si no les moltíssimes vides que el tabaquisme sega.

Possiblement hi haura qui de les imatges en fara burla o, per anar més lluny, sortiran fundes, per amagar el paquet de cigarretes, com si es tractés de protegir el mòbil, i així, no veiure la cruia realitat.

Però, certament, totes les recaptacions d'impostos del país no paguen les moltes vides que el fum del tabac s'endúu per davant, moltes d'elles, certament, de persones bén joves

divendres, 14 de maig del 2010

FETA LA LLEI, FETA LA TRAMPA

Per moltes mesures de seguretat que ens posem a l'ordinador, sembla ser que mai seran prou fortes com per evitar que ens hi entrin d'alguna manera, malgrat que les companyies que produeixen antivirus, els programen per tal que, fins i tot, qualifiquin de "malware" (programari maliciós) qualsevol aplicatiu, sobre tot si és gratuït, que ens !"baixem" d'Internet i que, d''alguna manera, no sigui reconegut com a aplicació per la defensa del nostre equip.

Però ara, a la Xina, la moda és una altra; han aparegut unes targetes que, per un preu de 165 yuans ò el que és el mateix, 20 dels nostres euros, permeten descodificar les parauyles de pas dels sistemes WiFi, amb lo qual, és molt fàcil per qualsevol que disposi d'una d'aquestes targetes, navegar de franc amb el WioFi del veí.

I és que la "ceng-wang-ka" o "Targeta per navegar de franc", tal i com es podria traduïr el nom en català, és una eina que, sense gaires coneixements d'informàtica, es pot connectar via USB a qualsevol ordinador.

Sembla mentida que un país que, per protegir (el Govern) restringeixi Internet, no respecta ni de bon tros la privacitat dels seus ciutadans.

dimecres, 5 de maig del 2010

"FESTA" O TRAGÈDIA?

El dia 25 d'abril passat, ens despertàvem amb una d'aquélles notícies que, de ben segur, per els qui són fanàtics d'aquest trist martiti, anomenat "corrida", va ser una trista notícia; un "torero" havia rebut les conseqüències lògiques de voler martiritzar un pobre animal que, com a ésser viu que és, té dret a defensar-se i, com és molt natural, va exercir-lo.

Al migdia, desporés que totes les televisions haguéssin passat una i mil vegades les imatges de l'"enganxada"·no recordo a quín dels canals de cobertura estatal es parlava del fet que aquest maltractatoros havia d'oferir el seu trist espectacle a Madrid on, per cert, la revenda d'entrades funciuona d'allò més bé, doncs hiu ha hagut qui, fins i tot, ha pagat 3000 euros (Mig milió de les antigues pessetes), per anar a veure aquest martiri que, per més poca vergonya, es qualifica de "festa", com si d'un gran esdeveniment es tractés.

El que sembla mentida, però, és que hi hagi encara qui vulgui pagar per anar a veure tan trist espectacle, i no el preu d'una entrada normal, que ja és cara i sap greu, si no aquestes sumes tan altes de diners.

O és que els qui paguen aquests diners els paguen a gust, encara que després no en tinguin per altres coses?...